Services  »  Horpadás javítás

Sajnos a legtöbb autótulajdonossal már előfordult, hogy autóján horpadás keletkezett baleset, kavicsfelverődés, jégverés, dióhullás vagy egyéb okok miatt.
Ilyen esetben nem kell kétségbe esni, mivel horpadás javítás szolgáltatásunk révén nyomtalanul eltüntetünk minden horpadást.

A horpadás mélységétől, helyétől függően, amennyiben a festés nem sérült meg, a horpadás javítás történhet fényezés nélkül is, így elkerülhető az amortizáció, a rétegvastagság változás és az értékcsökkenés.
A javítás rövid határidővel, akár egy nap alatt kivitelezhető, így autóját a lehető legrövidebb ideig kell nélkülöznie.

Horpadásjavítás menete

Első lépésben egy felmérést végzünk, melynek keretében szemrevételezéssel megállapítjuk, hogy az adott horpadás javítható-e fényezés nélkül vagy csak karosszéria lakatolással és fényezéssel.

Amennyiben fényezést igényel a javítás, akkor a hagyományos lakatos szerszámokkal javítjuk a horpadást (kalapálás, egyengetés, kanálvas és stekni segítségével). Amint a horpadás eltüntetésre került, fényezzük az elemet. A lakatolás során igyekszünk a lehető legkevesebb gittet felhasználni.

Ha a horpadás javítás nem igényel fényezést, akkor az adott horpadás sajátosságaitól függően meghatározzuk, hogy javítása milyen technológiával történjen:
A horpadás javítás nem a köztudatban elterjedt vákuumos technikával készül, hanem a sokkal precízebb pálcás vagy ragasztós technológiával:

Pálcás horpadás javítás: a horpadás az adott elem belseje felől apró nyomogatásokkal kerül kiegyengetésre.

Ragasztós horpadás javítás: nehezebben hozzáférhető felületek esetén ragasztós megoldással dolgozunk melynek a lényege: kívülről műanyag gombákat ragasztunk a horpadás felületére és egy speciális szerszámmal kihúzzuk a horpadást.