Szolgáltatások  »  Autófényezés

A prémium minőségű, környezetbarát alapanyagok felhasználása által az autófényezés kivitelezési ideje jelentősen csökken, akár 1 nap alatt átvehető az elkészült munka. A külső szennyeződések kiszűrése és a maximális minőség elérése érdekében az autófényezést hőkamrás fényezőfülkében végezzük el.

Az Optika Auto teljes körű szolgáltatást nyújt a külső és belső autófényezés mellett, a motor és az alufelnik fényezésében, a lakatosmunkák, horpadásjavítások, elvégzésében is.

Az autófényezés az alább felsorolt munkaszakaszokból épül fel:

Az autófényezés kivitelezését a gépjármű állapotának teljes felmérése előzi meg, melynek keretében megállapítjuk, hogy milyen javítási munkák szükségesek. Ezután eltávolításra kerül minden olyan rész amely akadályozza az autófényezést, mivel csak így tudunk alapos és precíz munkát végezni.Az elemek leszerelése után előkészítjük a sérült elemeket az autófényezésre.

Az autófényezés megfelelő előkészítése (A csiszolás, az ívek helyreállítása, az esetleges rozsdafoltok eltűntetése) kiemelt fontosságú a tökéletes minőség eléréséhez.
Amennyiben a fényezendő elemeken rozsdásodás található, annak mértékétől függően csiszolással és felületkezeléssel eltávolítható, vannak viszont olyan esetek is, mikor már célszerűbb egy új elem beszerzése. A javítás során minden esetben egyeztetünk tisztelt Megbízóinkkal, hogy melyik megoldást javasoljuk.

Amikor a felületet előkészítettük, szükség szerint felvisszük a kittet. Fontos, hogy a javítás során igyekszünk a lehető legkevesebb kittet felhasználni, mivel elér a hőtágulási tulajdonsága a fémtől.Az előkészítést és a kitöltőanyagok felvitelét, a por és zsírmentesítést követően, hőkamrás fényezőfülkében történik az autófényezés. A profi körülményeknek köszönhetően kiszűrhetőek a külső szennyeződések, ezáltal az autófényezés kifogástalan minőségű lesz.

A kiválasztott szín fedési tulajdonságaitól függően a festéket 2-4 rétegben visszük fel, majd ezt követően 1-3 rétegben lakkréteg kerül az elemre.A lakkréteg szárítása 60 fok feletti hőkamrában történik

Amint az elemek megszáradtak, visszaszereljük őket az autóra.Javasoljuk, hogy az autófényezés után még néhány hétig kerüljék a nagynyomású mosókat és a vegyszereket mivel ezek károsíthatják a friss fényezést.

Foltfényezés:

Ha az egyes elemeken keletkezett sérülés nem túl mély és a felület könnyen hozzáférhető, foltfényezés technológiát alkalmazunk.

A foltfényezésnél kiváltható az elem teljes fényezése, ezáltal a rétegvastagság változatlan marad.

A foltfényezést jellemzően parkolási sérülések, ajtórányitások, kavicsfelverődések, mélykarcok esetén javasoljuk.

Autófényezéssel kapcsolatban kérje díjmentes helyszíni felmérésünket!